Wat brengt OpenRoads jouw project?

De afgelopen maanden heeft inspec™, onderdeel van thepeoplegroup, zo’n grote stap gemaakt met de nieuwe versie van MX, dat zij zich heeft aangemeld bij Bentley om in aanmerking te komen als nominee voor de Be Inspired Awards 2016 die Bentley jaarlijks uitreikt.

Een paar jaar geleden heeft Bentley de nieuwe versie van MX met OpenRoads Technology gelanceerd. Een ommekeer voor alle Bentley-gebruikers: van het programmeren van een model met behulp van inputfiles naar visueel modelleren in 3D.

thepeoplegroup stond op het punt om voor het project A27/A12 Ring Utrecht het gemaakte voorkeursontwerp, met daarin de assen, randverharding en belijning, verder aan te gaan kleden in MX. In goed overleg met de opdrachtgever Rijkswaterstaat is er besloten om de nieuwe OpenRoads Technology (ORT) in te zetten. Tijdens het proces verliep de communicatie tussen het ontwerpteam, het omgevingsteam en andere disciplines sneller en gemakkelijker. Dit alles heeft geresulteerd is in een prachtig 3D model.

Door de templates ‘slim’ te modelleren, kreeg het ontwerpteam van thepeoplegroup snel het inzicht welke constructies voor de verschillende corridors nodig waren. Daarnaast kon het team extra diensten verlenen, bijvoorbeeld door in een visualisatie de impact van een nieuw geluidsscherm op de hoeveelheid zon in de tuinen van de omwonenden te laten zien in de verschillende seizoenen en op verschillende tijdstippen van de dag. Ook het invoegen van 3D puntenwolken, andere meetgegevens en objecten is veel praktischer gebleken in de nieuwe versie dan in het Classic MX.

thepeoplegroup™ behaalt met het gebruik van de nieuwe versie van MX Road met OpenRoads Technology  winst in doorlooptijden van besluitvormingsprocessen, het betrekken van en communiceren met alle interne en externe stakeholders en het snel genereren van kwalitatief hoogwaardige producten.
Benieuwd naar de mogelijkheden of vragen betreft OpenRoads Technology? Aarzel niet en neem contact met ons op 073 523 6778

Download hier het zomernummer van het TMC magazine waarin de volledige bijdrage staat!